Fas 3,

I som här inträden låten hoppet fara

Låt mig börja med en snabb beskrivning av vad Fas 3 är.
Nästan alla människor vill ha sex, nästan alla människor vill ha arbete.
Att tvingas till sex kallas våldtäkt, att tvingas till arbete kallas Fas 3.
 

Hur man bör förändra Fas 3.

1. Bort med tvånget. Tvång hör inte hemma i civiliserade samhällen. Jag är generellt emot tvång vare sig det gäller slaveri, våldtäkt, fas3, tvångsäktenskap eller andra former. Tvång bör endast få användas av staten i de fall då någon riskerar att skada sig själv eller andra. (De ekonomiska vinsterna skulle också bli stora då varje Fas 3 plats kostar staten 5000 kr per månad, borträknat deltagarens a-kassa, aktivitetstöd, försörningstöd eller dyl)

2. Ersättning. För de som väljer att delta ska naturligtvis en ekonomisk förbättring ske. Det ska löna sig att arbeta har vi ju alla hört. Tror dessutom det ökar viljan till och känslan av att delta och göra rätt för sig.

3. Mer hjälp. De som hamnat i långtidsarbetslöshet behöver ofta MER hjälp för att ta sig ur, inte mindre. Som det är i nuläget minskar möjligheterna för den som hamnat i Fas 3. Möjligheten till praktik, studier, lärlingplatser och starta eget bidrag försvinner och Fas 3 blir istället ändstationen där du avtjänar ditt tvångsarbete 2 år i taget.


Ska man inte ha rätt att kräva någon motprestation då?
Absolut, om samhället matar dig så har samhället rätt att kräva att du inte förstör det.
Kort sagt, om samhället matar dig ska du inte mata dig själv. Får du pengar av staten så ska du inte gå ut och jobba svart, prostituera dig eller bli kriminell för att komma över mer. Man bör också ha skyldighet att hålla sig drogfri. När samhället ser om dina grundbehov, så förstör inte samhället.

Låt oss ta en titt på alternativet, om staten slutar mata mer än 700 000 arbetslösa, så kommer de att mata sig själva. De kommer inte att snällt lägga sig ner och dö i stillhet med respekt för att vi måste ha råd med skattesänkningar. De kommer att gå ut och ta vad de behöver, de har en biologisk rätt att ta vad de behöver. Dessutom är Fas 3 kostnadsmässigt ren galenskap då sysselsättaren får 5000 i månaden för att hålla Fas 3 offret sysselsatt, 5000 kr i skattepengar, skattebetalarna får alltså betala dyrt för varje tvångsrekryterad till Fas 3. Är gemene man verkligen villig att betala dubbelt så mycket för att någon som har det svårt ska få det lite jävligare?

Kanske hade vi aldrig fått höra FRIHET, RÄTTVISA, BRODERSKAP om de franska styrande hade satt sina bönder i sysselsättning och kastat till dem några smulor medan de försåg sig själva i överflöd.

Fungerar inte Fas 3 som ett incitament?
Kanske för någon på samma sätt som att det kan fungera att slå ett barn till lydnad. Det betyder inte att det är det bästa sättet eller ens bör vara ett acceptabelt sätt. Men det fungerar absolut som ett incitament för annat, har hört tjejer i Fas 3 diskutera prostitution som ett alternativ, alkoholmissbruk, drogmissbruk, självmord, brottslighet och självskadebeteende är också saker man blir mer motiverad att ta till ju mer man trampas på. Sen hjälper inte incitament för att skaffa arbete när det inte finns arbete att få. Om regeringen plötsligt bestämmer att arbetslösa enbart får äta enhörningsägg som de själva är ansvariga för att leta fram så har man ett starkt incitament för att hitta enhörningsägg, det betyder inte att man kommer att lyckas.

1,5%  lyckas få jobb från Fas 3. Det är sämre än för de som bara driver runt. Kort sagt är hela Fas 3 projektet som att bränna pengar.

Men vi har faktiskt ekonomisk kris, hur skulle det se ut om ingen arbetade?
Sverige har aldrig varit så rikt som nu, det är bara orättvist fördelat. Om ingen arbetade skulle det bli kaos, men de flesta människor vill arbeta och bidra till ett bättre samhälle, så att ens ställa den frågan säger mer om människosynen hos den som frågar än om något annat. Om alla vore takläggare skulle det också bli kaos, för att ge en dum fråga ett dumt svar, det betyder inte att vi ska straffa takläggare.

Ännu en fördel med att ta bort tvång: Då ser arbetsgivare plötsligt deltagarna i Fas 3 som några som verkligen vill arbeta, de blir alltså attraktivare på arbetsmarknaden, utan tvång kan Fas 3 dessutom göra nytta för vissa som kan behöva för den sociala biten.

Inte lämna landet.
Fas 3 innebär begränsningar i din frihet även bortom tiden du hålls i arbetsläger. Du får inte lämna landet om du är inskriven i Fas 3. Ingen dagstur till Åland på födelsedagsbiljetten, inget julfirande med släktingarna i Norge.
Eller som sheriffen säger till mördaren: -“Even if I can´t lock you up right now, don´t leave town”.

40 timmars jobbsök, 40 timmars sysselsättning, ergo 80 timmars arbetsvecka. :-s Dock enbart i teorin, vet ingen som orkar hålla 40 timmars arbetssökande i veckan uppe någon längre tid. Vill samtidigt passa på att ge en känga åt idiotin med påtvingade jobbsökningar, detta leder bara till att arbetsgivare dränks i CVn som de måste lägga resurser på att gallra från de som egentligen inte vill ha jobben eller ens är kompetenta för dem men som sänt iväg en ansökan för att de beordrats till det av arbetsförmedlingen.

En stor del av nyttan med Fas 3 tycks vara att arbetare i allmänhet ska få gå runt känna sig lite bättre som ”välfärdsbärare” än belastningen de ”tärande”. I en värld där man inte får se ner på judar, kvinnor, sexuellt avvikande, eller bruna människor så fyller de arbetslösa funktionen som hack-kyckling. Någon man kan ondgöra sig över, sparka på och ändå tro att man är en god människa.

Själva grundtanken bakom Fas 3 verkar vara att försöka få till en massiv lönedumpning. Eller i bästa fall för en arbetsgivare att han får betalt istället för att betala för sina anställda.

Sen kan inte nyttan med Fas 3 underskattas vad gäller att hålla ordning i leden, arbetare ska hålla käften och lyda, annars kan de kanske bli arbetslösa och sen är stigen väl upptrampad ner mot Fas 3. Fas 3 är hotet, hopplösheten, piskan längst ner i avgrunden som ser till att ”skomakaren bliver vid sin läst”.

Rådande mantra i samhället tycks vara ”den som är sjuk är simulant, den som är arbetslös är lat” och konsekvenserna på vår människosyn blir därefter.

Människovärde får aldrig bli samma sak som arbetsvärde. För då blir 7,5% av befolkningen värdelös.

 

Om regeringen la lika mycket krut på att skapa nya jobb som på att jaga sjuka och arbetslösa så skulle vi sedan länge bo i Utopia.

Men latmaskarna då?
Latmaskarna om de finns (tror de finns mest i högerpropaganda) är så ytterst få, och du kommer inte att hitta dem i Fas 3. De har sedan länge slingrat sig undan med odefinierbara symptom från någon mystisk myalgi eller ryggradskada och får sjukpension istället. Visserligen jagas de där också med resultat som vi har nog alla läst om under hösten, fall där blinda, rullstolsbundna människor med skakningar som måste på dialys 20 timmar i veckan utförsäkras pga. skärpta regler. Att med tvång fösa samman mer än 24 000 oskyldiga vuxna människor 40 timmar i veckan i jakt på en latmask eller 2 står inte i proportion på något sätt.

Ponera att vi ändock hittar en latmask i Fas 3, vi kallar honom Pelle. Pelle kommer inte att anstränga sig på sin sysselsättning eller skaffa ett jobb oavsett, utan han får sina 2800 kr från socialen varje månad, men nu kostar han inte längre skattebetalarna 2800 kr i månaden, nu ska den som sysselsätter honom ha 5000 för att ha hand om honom. Pelle kostar alltså 7800 per månad istället. Är det värt den extra kostnaden per månad för dig?
Jag förstår om Pelle irriterar alla som sliter ont i vardagen för att göra rätt för sig, men han är sällsynt, han äger inget av värde för då får han inget försörjningstöd, han lever i misär för det är inte mycket han får, och för den som tror att arbetslöshet är som semester kan jag bara rekomendera att pröva det ett par år. I sverige låter vi ingen svälta, inte ens Pelle.

Skulle man lyckas tvinga en verklig latmask till att jobba så lär ju prestationen bli därefter och inte skulle jag vilja anställa honom när det står fler än 700 000 arbetsvilliga och väntar på sin chans att få bidra till samhället. Skulle du?

 

Men jag blir faktiskt upprörd när mina skattepengar går till någon som inte vill göra rätt för sig!

Jag också, men att bränna mångfaldigt mycket mer skattepengar på att försöka tvinga de få individer som det gäller för att göra meningslöst arbete är fullständigt efterblivet. Att de som vill göra rätt för sig men inte lyckats hitta ett lönearbete straffas i samma veva känns också väldigt osvenskt, normalt sett brukar kollektiva bestraffningar inte accepteras i Sverige.

För att anknyta till min viktigaste regel igen. INGET TVÅNG. När människor utsätts för tvång blir de missnöjda. Missnöjda människor röstar på missnöjespartier. Maktlösa tvingade människor börjar dela upp världen i ”vi” och ”dom” och se sig om efter syndabockar. Att acceptera tvång är en farlig utveckling.

 

Nedanför får du information om reglerna för Fas 3.

  

FAS 3 INFORMATION

 

Fas 3 är tredje och sista fasen i "Joben" = Jobb och utvecklingsgarantin och där hamnar man om man efter 450 dagar som arbetslös ännu inte fått något arbete.

Det finns idag ingenjörer, ekonomiedoktorer, doktorer i matematik osv som hamnat där just pga. regeln på 450 dagar. Det är alltså inte "bara" långtidsarbetslösa med funktionshinder.

vad fas 3 innebär har regeringen inte sagt särskilt mycket om utåt sett, inte heller Arbetsförmedlingen utan det har riksrevisionen, uppdrag granskning och kalla fakta kollat upp istället. Och faktan som kommer fram är  verkligen kall!

Fas 3:

Ingår inte i kollektivavtalet

 

Ej rätt till semester - det finns 20 semesterdagar men det är inte alls säkert att man får ta ut dem och detta erkänner arbetsförmedlingen rakt av

 

Man ingår i fas 3 i två år och efter det ska det utredas om man klarar av att arbeta eller inte, vad som händer därefter vet ingen eftersom det inte är så många som hamnat där ännu. De få som gjort det, går på socialbidrag eller lever på sin sambo i dagsläget.

 

Studerar du längre än 1 år och är i fas 3 får du INTE skriva in dig på arbetsförmedlingen efter avslutade studier, studierna måste också påbörjas innan du når fas 3

 

Man får säga nej till att ingå i fas 3 men då nekas man både ersättning från arbetsförmedlingen med aktivitetsstöd samt att man även nekas socialbidrag eftersom det då anses att man inte gjort sitt yttersta för att få ett jobb!

 

Dessutom nollas SGI:n vilket innebär att om man blir sjukskriven eller ska vara föräldraledig får man NOLL i ersättning. (SGI står för Sjukpenning grundande inkomst)

 

Ingen ersättning för ev. merkostnader såsom resekostnader osv, däremot får arbetstgivaren 225kr/dag i ersättning för merkostnader för att ta emot någon i fas 3

 

Alla chanser till att få praktisera, få starta eget bidrag mm försvinner så fort man kommit in i fas 3

 

En fas3 jobbare anses inte tillföra något mervärde för arbetsgivaren

 

Ingen egen tid får användas dagtid till att söka arbete på. Bilbesiktning, tandläkare och läkarbesök med mera sker på obetald tid mot reglerna.

 

Arbetsförmedlingarna runt om i landet har inget centralt krav på sig att ge den arbetslöse tid att söka jobb.

 

Riksrevisionen har i en rapport lagt fram att de konstaterat att den som hamnar i fas 3 har på grund av systemets konstruktion mycket svårt att ta sig ur det. De blir fast och kommer inte ut på den öppna arbetsmarknaden.

 

Denna rapport hittar du här och orkar du inte läsa hela så rekommenderar jag att du i först hand läser sid 101-104

http://www.riksrevisionen.se/templib/pages/OpenDocument____556.aspx?documentid=7129

 

På frågan som plågar hela europa om hur man löser arbetslösheten är mitt svar, dela på arbetstiden, vad 100 skogsarbetare gjorde på en månad för 50 år sen gör en man i skogmaskin på ett dygn idag, att han jobbar tills han blir utbränd medan 99 går arbetslösa är inte rimligt.

 

 

Avslutar med att ondgöra mig i allmänhet över de iskalla högervindar som blåser genom vårt land och hela europa.

 

Förrädare sålde ut svensk välfärd för jobbskatteavdrag och fastighetskatten. Det är tydligen acceptabelt att våra äldre irrar runt inlåsta och nedbajsade på sjukhemmen och ropar efter vårdare som kommer dagen efter, så länge man själv får råd med en extra resa till thailand per år.

 

Jante används som ett slagträ för att få roffa åt sig, den som påpekar orättvisor är en bakåtsträvare och ett offer för ”Den svenska avundsjukan”.

 

Våra gemensamma statliga tillgångar säljs ut, och fördelas som skattelättnader, alltså så att den som har mest får mest, och de som har minst får inget alls.

Fler fattiga barn än någonsin under nuvarande regering, ska Sverige verkligen vara ett land som tar ifrån barn och ger till de som har mest.

Var 3dje ensamstående mamma lever under fattigdomsgränsen, och så klagas det på att vi föder för få barn.

Nej fy för tvång och orättvisor, låt oss förpassa högern till historiens avfallshög där den kan ligga och ruttna medan vi tillsammans skapar en ny och bättre framtid.

 

 
Nedanför finns min gamla fas 3 text samt klipp och sådant som andra skrivit

Fas 3, den nya lagen mot lösdriveri!

 

Här är en sida med lite information om den nya lagen mot lösdriveri, den så kallade "Fas 3". Den som aldrig själv har varit arbetslös kan ibland av okunskap, bristande intelligens eller inre ondska få för sig att arbetslöshet är det samma som semester. Om personen som får dessa tankar själv är en latmask och därför förutsätter att andra är det kan detta i värsta fall leda till att personen drabbas av så svår avundsjuka att de vill se arbetslösa straffas, eller som de rättfärdigar det hela för sig själv "göra rätt för sig". Denna bestraffning har sedan våren 2009 utförts av staten genom införandet av "Fas 3". Fas 3 går ut på att den som varit arbetslös i 450 dagar sätts i påtvingat arbete. Den som vägrar förlorar sin ersättning.

Om du misshandlar eller våldtar någon så kan du dömmas till samhällstjänst några timmar i månaden, men hamnar du i Fas 3 är 40 timmars samhällstjänst varje vecka i 2 år som gäller, att vara arbetslös är sannerligen ett fruktansvärt brott i Sverige.

Nedan fick jag och några kamrater lite tid i tv4.

Fast%20i%20fas%203

 

Länken nedanför går till ett lite längre reportage vi fick i arbetarbladet.

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2635449-arbetslose-peter-47-vi-saknar-manniskovarde-

 

Kan inte låta bli att infoga ett citat av Sara Lundell nedan (Lite Godwin´s Law varning men det är naturligtvis lätt hänt att ta till nazi-släggan när någon trampar på dig):

Historien upprepar sig, under HITLERTIDEN kallades det för "den slutgiltiga lösningen" och innebar utrotning. Idag kallas den inom modern arbetsmarknadspolitik för " den sista fasen" och innebär att utrota en människas alla möjligheter att faktiskt komma tillbaka och komma i " ett normalt arbete".

Här fråntas inte bara rätten till medbestämmande, utan alla möjligheter att företaga kvalificerade arbetsuppgifter, då utnyttjandegraden i denna fas gäller sysslor " som varken får vara kompetenshöjande eller lärande eller kunna utföras av någon annan än en arbetslös.

Om vi hade haft lite stake i politikerna oavsett färgskala - så hade man börjat med att lägga ner Arbetsförmedlingen. En myndighet som helt missuppfattat sitt eget syfte, och som dagligen inte bara bryter mot sina regler utan även aktivt förhindrar människor att komma i arbete.

Men då fegheten regerar i landet lagom, är det bättre att låta allmänheten vara någorlunda ovetandes för denna nationalkatastrof som varje år missbrukar kompetens, hälsa och välmående hos över 1 1/2 miljon drabbade. Och för detta pumpar vi glatt in nya friska miljarder på ännu mera idioti.

HEJA SVERIGE, NÄR GÅR VI UNDER???

 

 

Läsvärt om slaveriet i Fas 3

Hård kritik mot fas 3

Om att Fas 3 ofta är olagligt

Mer om vad lagen säger

 

 

Roger Jönsson (s) bloggar klokt om Fas 3

Och här beskriver han väl vad Fas 3 är

NoCash är fast i slaveriets Fas 3

S A L O (SVERIGES ANSTÄLLNINGSLÖSAS LANDSORGANISATION)

 

 

 

Ett lands välfärd mäts i hur väl man tar hand om de sämst ställda, inte i hur duktig man är på att trampa på dem!

 

 

Det enda som är farligare än att våga tänka själv...

...är att inte göra det.

 

 

Det är viktigare att ha rätt enligt naturens lagar än enligt vad som för tillfället är politiskt korrekt.

 

 

"Esse quam videri"

Att vara, hellre än att verka.